HU-Főoldal

Angol

Államigazgatás

SNAS – Szlovák Nemzeti Akkreditációs Szolgálat

www.snas.sk

A Szlovák Nemzeti Akkreditációs Szolgálat (SNAS) állami szervezet, független jogi személyiséggel. A SNAS nemzeti akkreditációs testületként működik Szlovákiában.

A Szlovák Nemzeti Akkreditációs Szolgálat az akkreditációt a Szlovák Köztársaság általánosan kötelező jogi szabályozásai, a szlovák műszaki szabványok, az ISO / IEC nemzetközi műszaki szabványok, az Európai Unió szabványai, valamint a nemzetközi és regionális szervezetek, főként az akkreditáció terén együttműködő európai szervezetek dokumentumai szerint végzi (EA). A laboratóriumok akkreditálásával foglalkozó nemzetközi globális szervezet (ILAC), a nemzetközi akkreditációs fórum (IAF) és az OECD szabályai a helyes laboratóriumi gyakorlattal kapcsolatban.

CIA – Cseh Akkreditációs Intézet

www.cai.cz

    A Cseh Akkreditációs Intézetet, Közszolgálati Vállalatot, Nemzeti Akkreditációs Testületet a Cseh Köztársaság kormánya hozta létre. Szolgáltatásokat nyújt az állami és magánszervezetek számára az akkreditáció minden területén, az érvényes jogi előírásoknak megfelelően. Az egységes európai akkreditációs rendszer elve, amelyet az egységes szabályoknak megfelelően működő és a nemzetközileg elismert szabványok szerint akkreditációt végző nemzeti akkreditáló testületek alkotnak, a tesztelés és tanúsítás globális koncepciójában meghatározott EU-s állásponton alapul.